Sunday, August 25, 2013

Ibu Muda taraaaa.....its Me !!!

سم الله الرحمن الرحيم

Salam Blogger,

Assalamualaikum

Hujung minggu nie tiada panggilan dari office , lega ! 
cepat-cepat saya WhatsApp my sister untuk dating.Boring kalau duduk rumah sengsorang , jadi ada masa terluang saya nak lepak-lepak jugak kan.


Bawa pulak si khaleef nie memang letih di buatnya , nasib baik sorang , kalau ramai...syahid dah saya rasanya.Saya mula terfikir ibu-ibu yang membawa anak mereka yang agak ramai dan masih kecil  , fuhhh ! memang penat...sebab tu kalau saya tengok saya respect mereka-mereka nie , memang cekal !

Kalau dah bawa budak kecik memang susah nak shopping , macam mana pergi macam tu lah balik..tangan kosong ! Saya perasan sikit jadi ibu muda...muehahaha...latihan ! nanti senang...poyo !

Tapi tu lah saham kureng sikit , sebab mereka ingat ini anak saya...hahahaha
Dan di sebabkan itu saya banyak di bantu , saya bertuah time tu...kelas divas tu tetap ada...muehahaha.


Sebelah saya tu mama nya si khaleef , saya nie just membantu saja...sian ko kak ! aku ngan khaleef buli ko...sila lah tabah ya...apa pun kami bertiga masing-masing dapat apa yang di inginkan...hehehe...balik pakwe masing-masing pening ! muehahaha...pakwe?! omg ! next.....

Sekian.


13 comments:

  1. sy fokus kt perkataan whatsapp tu jaa, hukk..

    *ank sepupu sy pun diorg letak nama khaleef.. tapi ejaan jaa lain.. pastu siap tnya sy, ehh.. kt fb nick sy caliph kn? ;)

    **omg, ada pakwe.. next ;p

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum....azie :)

    masa kecik jer memenatkan..bila dah besar umur 5 tahun ke atas dah senang jaga...yg penting ada anak memang suatu yg indah...weeeeee

    jadi ibu muda...fuhhh best..zaman dulu2 pompuan ramai jadi ibu muda kn...

    ReplyDelete
  3. yeahh practise make perfect heee

    ReplyDelete
  4. Salam.

    oh my, oh my.. pakwe laaa! :D hahahaha

    Kalau besar2 khaleef ni..3,4 org skali bawak, ok kot *confident level tahap power rangers

    Tapi bila umur 4-6 thn tu..perghh, kalau besar2 ni buat perangai, memang betul2 syahid.. skali dia menangis, pastu sepak terajang kita, guling2 ats lantai..kita pun pengsan terus kat lantai tu,ekekeke

    ReplyDelete
  5. bagus2..muda2 kena praktik hihi


    reply komen td..boleh pm zaza ( page ) =)

    ReplyDelete
  6. salam azie..

    tren zaman sekarang ni dh jd mcm tren zmn mak2 kita dulu..umur 25 dah ada anak dua..jelez tgk diorg tu....

    ReplyDelete
  7. ada ciri-ciri keibuan di situ...hehehe. Boleh terus practice dari sekarang...:D

    p/s pakwe? cepat cepat sambungkan yer :P

    ReplyDelete
  8. Dah nampak sikit ciri keibuan. hehe
    Singgah sini

    ReplyDelete
  9. Sekarang trend kawen muda and mommy muda. So.. cecepat kawen keh! Untung pun. Dosa kurang ceceh :p

    ReplyDelete
  10. terkejut gak hana dengan tajuk entry.. xpasal2 hana ingat azie dah kawin ada anak.. haha

    ReplyDelete
  11. oi.. terkejut ceq, anak kakak ghupenye, haih, xsbr nk tunggu akak sndri punya turn lak,,haha

    ReplyDelete