Monday, July 2, 2012

Dejavu Di Cameron Highland

                   سم الله الرحمن الرحيم
Salam Blogger, 

Berapa kali agak2nya korang dah pergi bercuti di tanah tinggi ? 
Ada yang memang cukup gemar bercuti di tempat2 tinggi ni. 
Al maklumlah sejuk ala-ala musim bunga di Eropah.

Photo: Selamat malam...↖(^▽^)↗ http://instagr.am/p/MgcZVnwN1y/
Azie di ladang teh.


Ada yang memang suka bercuti dekat Cameron Highland. Sejuk pun boleh tahan jugak, tak kisah la menongkah selok-belok jalan yang boleh tahan memeningkan. Hotel pun banyak jugak. Nak yang kecik, yang besar, yang tinggi semua ada. 

Crown Imperial Court Apartment 


Standard la kalau cerita pasal Cameron Highland mesti teringat strawberi, teh cameron, sayur-sayuran , madu dan yang paling teruja bunga rose. Kalau sekali-sekala naik ke Cameron, confirm bawak balik salah satu barang yang aku sebut tadi. Tapi selalunya semua aku borong. (crazy)

Strawbery Park- Harvest sendiri.

Hari minggu jangan miss pergi pasar malam dekat Brinchang. Banyak le sayur-sayuran, strawberi coklat dan macam-macam lagi ada jual. Sediakan je la duit.

Bunga ni tak sah klu tak beli-geram ! klu bole nak angkut semua.

Ini lah kisahnya kalau pergi bercuti walaupun sekejap tapi bermakna dan puas hati.Kepada kawan-kawan yang lain klu terasa nak ke sana jangan lupa ajak azie sekali.

Lata Iskandar

Waktu on the way pulang key el sempat jugak lah aku berhenti menikmati air terjun di Lata Iskandar nie sambil beronline sebab area sini jer ader coverage line Celcom. Tempat lain hampeh !

Salam DejavuDiCameronHighland

14 comments:

  1. beli bunga ngan stoberi untuk puteri tak? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. He..He..He..haruslah beli , banyak nie...nah rasa strawberry nie dan bau bunga rose nie...teruja tak?kekeke...

      klu dekat dah lama bagi put3..

      Delete
  2. Replies
    1. hai ! zana pun nak jugak , oke..oke..klu sebelah azie sekarang nie , dah lama azie kasi..leh kongsi sama2...ermmm...

      Delete
  3. Salam.

    Oh azieku!! membangkit kenangan lalu sgala gambarmu,hahahaha

    aaa..lana merasa gi skali je azie.. urm,tak merasa la plak beli apa yg azie sebut2 kt entry..cuma lana sempat telan eskem stoberi yg sgt smooth, lazat, dan disukai ramai jep,hak3.

    Tapi,eiih, sedap ooo eskrim tu..rasa kalau pergi lagi, memg nak cri eskem tu lgi ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam.

      membangkit kenangan..confirm pernah pergi sana kan..kan..agak dah..!

      aiskrim strawberry memang sedap Lana...nak2 lagi di bawahnyer ader buah strawberry yg di potong kecil2 , terasa di tekak..memang sedap !

      nanti pergi lah eh , jgn lupa azie...cewah !

      Delete
  4. Replies
    1. Jom2...azie on jer...baru meriah klu gi reramai...kekeke

      Delete
  5. uwaaaaaa....best tuh...last skalik kite g cameron masa skolah kot...hui hui...lama dowh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...memang best , waktu sekolah dulu , dah lama dah tu

      Sekarang apa lagi jom lah kita kesana cik sweet....

      Delete
  6. ada 2 tempat uncle janji nak bawak aunty dan anak..

    1. genting
    2. cameron higlands..

    hajat masih lagi tak dapat ditunaikan...sajer pi tempat sejuk-sejuk...boleh kepit-kepitan hahahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah ! nak pergi bercuti heh ! uncle pergi jer 22 tempat tu...kesyiokkk !

      amboi ! kepit2tan yg tak tahan tu...ahaks

      Delete
  7. ...daun teh yg ayie petik masa pergi cameron masa rombongan sekolah dulu masih ada ayie simpan...oleh kerana ayie simpan dlm album gambar di bawah plastik lutsinar....sampai skrg masih terpelihara dgn baik walau dah kering.

    lata iskandar...tetap macam dulu yer..air terjun nya jernih...mungkin ada yg x tau..lata iskandar bukan di cameron tapi di perak...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. seyes ! masih simpan lagi daun tu , x hilang pulak heh...pandai ayie jaga...

      iya lata iskandar tetap mcm dulu..

      lata iskandar di perak ! yes correct.

      Delete