Sunday, October 7, 2012

Johor Baharu - Danga Bay - JPO


سم الله الرحمن الرحيم

Salam Blogger,

Singkat tapi bermakna , apa dia ?
Suka shopping ? 
Semua suka shopping lagi-lagi kalau ada duit. 
No money, no talk. No money, no shopping.

I went to Johor Premium Outlets (JPO) on Saturday , Tapi express betul update blog kali ni. ha3 !JPO ni kat mana ? Kat Kulai. So kalau highway PLUS, just exit Kulai Jaya. If I’m not mistaken la.

Sampai je kat sana, memang agak teruja. Ohhh ini rupanya JPO. Nice. Besar, cantik. Tempat parking pun banyak. So you don’t have to worry about parking.



Masuk je sana, concept dia bukan macam Mall @ Shopping complex yang kita pergi tu. 
Tapi macam kat London yang Chesire Street. 
Haaa macam tu la concept kat sini walaupun sebenarnya bukan kat street. 
Nak kata dalam building pun tak juga. Entah. Susah nak explain. Kena pergi & tengok sendiri.


Antara branded stuff yang ada kat sini : 
Guess, Salvatore Ferragamo, Burberry, Polo Ralph Lauren, Calvin Klein, La Senza, Coach, Gap, Evita Peroni, Clarks, Tommy Hilfiger , Charles & Keith , Roxy dan baaaaaaaanyak lagi. 
Tak larat nak list out semua.

Ok, barang kat sini murah ke, mahal ke, biasa je ? 
Baiklah, ada yang murah sangat-sangat, ada yang harga standard macam kat boutique kat shopping complex yang lain. 
Depends la. For example, that day I tengok Coach. Ada yang 50% discount, sama juga kat Coach KLCC hari tu, ada yang 50% discount juga. 
Means that tu yang stock clearance la. 

nie barang yg sempat saya beli

Kalau ada masa, korang datang la sendiri. 
But for me, I maybe tak pergi dah kot kalau saja nak shopping. 
Better shopping kat KL lagi banyak juga. I LOVE KUALA LUMPUR. Dah jauh satu hal. Johor tu. South Malaysia dah..jalan depan sikit terus masuk Singapura.
Kalau korang memang stay dekat-dekat situ ok la. Tak pun, kalau kebetulan dah pergi sana, singgah je la.

saya serender...!!x larat dah..korang gi lah jalan...saya tunggu sini

Sebelum balik ke hotel , sempat juga singgah di Bandar Johor..ok yang peliknya pekan nie waktu siang x busy , tapi bila malam..mangai ! mcm pesta ..hidup seh!x percaya pergi lah sendiri...ada bazaar JB , di sepanjang jalan ader je orang jual makanan di waktu malam...jgn silap beli makanan...sebab kebanyakkan penjualnya warga cina dan indian..very dangerous !

Tapi saya tak beli kot , sebab tempat org saya tak tahu makanan diaorg mcm mana , jadi utk mengalas perut saya terus ke Johor Bahru City Square.

Nampak mcm bangunan biasa kan...tapi ini lah dia shopping complex warga JB..very classic!

haaa...ini makanan ringan saya donut...wawawa.
sebab sebentar lagi saya akan bergerak ke DANGA BAY utk menikmati makanan laut di sana.

Now ! welcome to...


Waktu malam kat sini memang heaven , klu korang singgah JB , jgn lupa melawat kawasan ke Danga Bay...waktu malam memang meriah ! mcm2 acara ada...serasa x nak balik dah...ke3...mana tak nyer permandangan di waktu malam sangat lah cantik berwarna warni !


Yang nie di waktu siang !memang tak akan melepaskan peluang laa..kan..makanan kat sini mahal , jadi sila lah makan di luar kawasan yang berhampiran nya...makanan laut pun agak mahal juga...sebab mungkin makanan laut nya segar dari ladang ! yake?kene tanya org JB..


Sebelum balik ke KL , sempat jugak saya menghirup udara segar di danga bay...waktu pagi x banyak acara yang di jalan kan di sini...saya pun x tahu kenapa...org pun x der...pelik seh ! tapi kalau korang nak tahu gadis2 kat JB nie cun melecun , cantik ...so mana lelaki yang single mingle tu sila lah ke JB utk mendapatkannya satu...wakakakaka...seyes memang comey mereka...tapi sayang bagi lelaki...mereka x setampan Aaron aziz , so jgn nak perasan ! ngeh3.

Dah jom balik ! selamat tinggal JB...welcome Singapore...eh ! tunggu !jeng3.

p/s-suke amek pic gaya mcm nie...ader saya kesah !



23 comments:

  1. kiter tak penah pegi johor . T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti kita pergi sama2 ya...ahaks ^_^

      Delete
  2. klau x silap citer safiyya tv9 ada pomot JPO ni ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya ker...pasal JPO...kiranya caliph dah tau lah heh...nanti gi sana...yeahh !

      Delete
  3. banyak nyer barang2 yg azie belikan? patut laa x larat jln2 lagi...kasut mesti ada beli punya...kan? hehe

    terbaik laa entry azie ni...jelas sejelas2nya....lengkap dari JPO sampai laa ke JB dan Danga Bay...(◕‿◕✿)

    sampai singapore...confirm lagi kopak laa duit...jeng3... :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. byk sangat...duit pun kopak...kekeke...maap azie x beli kasut...sebab x der yg menarik...

      kekeke..lengkap heh !

      klu sampai singapore memang confirm kopak duit...silap2 x balik...kui3

      Delete
    2. laa x der beli kasut ke? ayie tgok bungkusan dlm gmbar tu mcm ada kasut jer...

      Delete
    3. Xder...bungkusan jer lambang kasut...dlm baik punya barang...fuhh !

      Delete
  4. walaupun Mat Jo blaja kat Johor, tak ade kesempatan lagi nak ronda2 kat JPO, ahaks

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa kes nie , blaja kat sana tapi x der masa ronda2... tersangat lah rogi...tapi x per next time bole gi kan...ahaks

      Delete
  5. Replies
    1. kira nya puteri memang ada pergi johor lah heh ! best x? nanti ader masa pergi lah sana...byk perubahan dah...

      Delete
  6. Assalammualaikum! hahaha.

    Oh. apsal plak gelak sakan nih (=.=)

    Hurmhhh..sampai hati pi shopping tak aje kita..
    Majuk la macam ni.. majuk 24saat (-_-)

    ...................

    ok,habis 24saat,keh3. Kita cuma pernah smpai ke tangkak je zie. Zie drive dari kl ke? brapa lama?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam lana,

      aha apasal gelak sakan nie...

      ok nanti azie ajak awk ya lana...jgn nages2 buruk ruper !ke3

      amboi ! merajuk pun bole ader saat heh...DASAT!
      aha drive...x lama laa dlm 4 jam jer..sama mcm pergi kedah jugak..

      Delete
  7. ooo...banyaknya shopping...betullah no money no shopping haaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha3...x lah...x byk pun...haaaa...that true...no money no shopping !

      Delete