Tuesday, April 30, 2013

Awak Suka Saya Tak? Melur Jelita


سم الله الرحمن الرحيم

Salam Blogger,

Assalamualaikum

Cuti panjang telah pun bermula sejak minggu lepas lagi , tapi masih ada sisa-sisa kerja yang perlu di selesaikan.Bila start cuti panjang , mula lah aktiviti gila meroyan saya datang , saya sanggup tangguhkan travel saya ke tempat-tempat lain semata-mata hobi yang awesome nie , kalau orang lain kata saya gila ! memang saya mengaku saya gila !

Dengan melapangkan dada dan fikiran , saya mula membaca novel yang telah lama saya beli tapi tidak di sentuh ! "perkasam" jadinya , jadi masa cuti nie lah saya berkesempatan membacanya.Untuk permulaannya saya membaca novel seorang penulis Melur Jelita , siapa sangka beliau pandai memainkan perasaan saya dan membuatkan saya teruja yang terlampau !Sehingga saya sanggup tak tido sampai ke pagi dek kerana watak-watak yang di bawa membuai jiwa dan raga ! so awesome !kerana novel beliau jugak saya ingin menjadi insan yang lebih matang dan educated dan menjaga diri sendiri serta berdikari , jatuh bangun...jatuh bangun...tetap sendiri namun dengan ada Nya dia (Allah s.w.t) segalanya mungkin ! ikhlas saya memang suka kan penulisan novelis Melur Jelita.

Jom check it out ! novel beliau !

Awak Suka Saya Tak?
1056 pages

Hilman Yong: "Cinta bagi saya.. saya mencintai seseorang kalau ia boleh menghampirkan saya kepada Allah. Cinta itu terlalu suci bagi saya. Cinta ialah memelihara dan menjaga kesucian wanita yang saya suka. Saya tidak akan menyentuhnya selagi dia belum sah menjadi isteri saya. Cinta saya ialah membelai dan menyayangi dia sepenuh hati. Saya tidak akan menyakitinya, apa lagi melukakan hatinya. Saya akan menjaga dan melindunginya. Saya mahu menjadi pendengar setianya. Saya mahu memandangnya dengan penuh kasih sayang. Dia hanya untuk saya dan saya untuk dia. Matanya hanya memandang saya, bukan lelaki lain. Hatinya hanya untuk saya bukan untuk orang lain."




Intan: "Tuhan... satu, satu milik-Mu yang dipinjamkan kepadaku diambil-Mu semula. Jika ia sudah tertulis ia rezekiku, insya Allah pasti Engkau kembalikannya. Jika bukan rezekiku, aku reda. Walaupun aku kehilangan, masih banyak lagi nikmat dan kurnia-Mu untukku. Tetapi yang paling penting, Engkau tetap ada untukku. Jangan Engkau tinggalkan aku."


Dengan kasih sayang Allah, tiada yang mustahil.

Layan Lagu by 

Awak Suka Saya Tak? (versi Beast - Fiction)


27 comments:

  1. assalam kak,,
    artikelnya menarik sangat ni,,
    salam sukses yea kak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam bustan SAM , thanks a lot singgah sini...

      Delete
  2. Diana pun dah baca novel kak Melur Jelita ni..best sangat2..ada I Love you stupid dan My Precious Iris paling latest..best tau Azie.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah memang best giler ! aha 2 novel tu pun ready to read ! semua dalam q diana...rasa terujer dan tak sabar pulak...azie tak nak baca lelaju sebab nak amek feel dulu, then baru bersungguh2 menghayati....(sabar lah wahai hati)...ahaks

      Delete
  3. Waa, kemaheng zie, teruja terlampau2 ya,hehehe

    Jgn smpai terlompat2 smbil mmbca dah la zie, takut lana nak nanti,hik3 :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la pasal lana...nak buat mcm mana dah memang gila membaca ! memang tak leh elak dah...dah terjebak...
      eh ! terlompat2 sambil membaca ada jugak lah lana...mcm mana?sebab memang terujer sangat2...
      kalau kak Melur Jelita tau nie...confirm dia pun turut serta sama dengan azie...wakakaka!

      Delete
    2. Lana rsa, lana kena dptkn slh satu novel dia kat book fair nanti..sebab rmai dah promote,termasuk la azie,hik3.

      Delete
    3. no no..not gud...jgn beli salah satu lana..kamu akan menyesal !beli ketiga2 novel dia...kamu akan turut meroyan seperti azie...trust me !x menyesal..

      Delete
  4. Salam pagi dik..selamat hari pekerja...

    rasanya memang best gak novel nie..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kak nao mei !terima kasih...you too..
      memang best tak hinggat...hehehe

      Delete
  5. novel kak melur jelita memang best :) puteri pun kalau baca tak suka rush, bila ada masa terluang baru leh dapat feel kan. Dan yang bestnyer dapat berkepit je dengan novel sampai ke last page..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha puteri memang best !betul2...sebab kalau lelaju nanti cepat abis...x feel kan...memahami tu penting...ahaks

      Delete
  6. assalamualaikum azie :)

    ayie baru tahu nama novelis melur jelita nih...insya Allah ada kesempatan 'membelek' novel nak cari la nama dia...weeeee....

    awesome ayat2 kedua2 watak tu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam ayie ;-)
      try lah ayie membelek novel dia...pasti awesome..sebab jarang ada lelaki nak buat benda2 mcm nie..nak2 lagi membaca...hahaha

      haruss !sebab tu kalau baca x keruan di buatnya...fuhhh !

      Delete
  7. eeemmm...tajuk pun menarik, kisah cinta yang bermotivasi ekk...bagus juga ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha...memang menarik !betul2 kisah cinta yg ada unsur2 motivasi...jalan cerita pun terbaik !

      Delete
  8. Replies
    1. aha...sangat rajin...hehehe...sebab sangat sangat...bole realease tension..

      Delete
  9. Mcm best je novel tuh . Pyka pon bru hbis baca novel tajuk suamiku musuhku . Best jgk .

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pun pykaa...silap hari bulan bole meroyan...hehehe
      novel suamiku musuhku...best eh !okey nanti baca...ahaks

      Delete
  10. ni msti xsabar2 nak habiskan novel tu.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...mana tahu nie hana !biasa2 jer...baca lambat lah baru syiokk...leh feel the story !

      Delete
  11. mesti umah awk ada mini library, kn? ^___^

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti !di situ saya akan lagi tenang....sebab leh lepak2 sambil membaca...kekadang geram dengan mini library sendiri...kekeke B-)

      Delete
  12. Replies
    1. thanks TA datang singgah disini...terharu !

      Delete
    2. tak de masalah...Thanks juga sudi singgah tempat TA....
      happy blogging azie

      Delete