Friday, October 17, 2014

Tentang Kita - Broken Angel #part1

سم الله الرحمن الرحيم
Salam Blogger,


Assalamualaikum

Suasana senyap seperti selalu , bangun pagi mesti alarm yang kejutkan.Tepat jam 6.30 pagi confirm tone ayam berkokok meriuhkan pagi aku.Tapi hari ini macam pelik , pagi -pagi lagi ada sesuatu yang mengejutkan aku.Awal pula tu!


Dia:Assalammualaikum , pagi ygyg , love you ygyg , muah ygyg , sayang cinta rindu ygyg.
Aku:Waalaikumussalam....Pagi...Love u to me...hahahaha
Dia:Awal ygyg bangun?!
Aku:Awal dia bangun?!
Dia:Ayang solat, kejap lagi tidur lah balik , sayang siap-siap pergi kerja.
Aku:Ok !

Waktu kerja , aku silent kan handphone supaya tak hilang focus.Walaupun silent, vibrate tetap ada.Tengok di sekelilingku semua nya focus membuat kerja masing-masing , tugasan di pejabat harus lah seperti biasa. Kali ini lebih bersemangat dan bertenaga.Handphone aku biarkan tepi ! tak mungkin !

Dia:Love you, kerja macam mana okey tak?!....kesihatan okey?!
Aku:Love you to me , he3...Okey ! semua okey ! dengar lagu lagi okey.
Dia:Wah ! untung....radio ker?
Aku:Dengar dekat komputer , sedih ! macam kita saja..ermm..
Dia:Ya ker?!mesti sedih..ermm..
Aku:Sedih gila , gila pun tak sedih.
Dia:Menangis tak tu?
Aku:Setiap malam menangis.




I'm so lonely, broken angel
Aku sangat kesepian, bidadari yang terluka
I'm so lonely, listen to my heart
Aku sangat kesepian, dengarkanlah isi hatiku


Man dooset daram
Aku tlah mencintaimu

Be cheshme man gerye nade
Jangan biarkan mataku menangis

Na, nemitoonam
Tidak, aku tak mampu

Bedoone to halam bade:
Tanpamu aku gila


CHORUS
I'm so lonely, broken angel
Aku sangat kesepian, bidadari yang terluka

I'm so lonely, listen to my heart
Aku sangat kesepian, dengarkanlah hatiku

One and only, broken angel
Satu-satunya, bidadari yang terluka

Come and save me, before I fall apart
Datang dan selamatkanlah aku, sebelum aku hancur


To har jaa ke bashi kenaretam
Dimanapun kau berada, aku di sisimu

Taa aakharesh divoonatam
Hingga akhir waktu, aku tergila-gila padamu

To to nemidooni ke joonami
Kau, kau tak tahu bahwa kaulah hidupku

Bargard pisham
Kembalilah padaku


CHORUS
I'm so lonely, broken angel
Aku sangat kesepian, bidadari yang terluka

I'm so lonely, listen to my heart
Aku sangat kesepian, dengarkanlah hatiku

One and only, broken angel
Satu-satunya, bidadari yang terluka

Come and save me, before I fall apart
Datang dan selamatkanlah aku, sebelum aku hancur


La la leyli la la leyli la laaa...

CHORUS (2x)
I'm so lonely, broken angel
Aku sangat kesepian, bidadari yang terluka

I'm so lonely, listen to my heart
Aku sangat kesepian, dengarkanlah hatiku

One and only, broken angel
Satu-satunya, bidadari yang terluka

Come and save me, before I fall apart
Datang dan selamatkanlah aku, sebelum aku hancur


La la leyli la la leyli la laaa...

Dia:Wah ! menangis , hebat setiap malam menangis.
Aku:Ada yang kena ni karang.
Dia:sayang ygyg macam ni..muah!
Aku:Crazy !
Dia:Crazy of you !sayang nak keluar makan pukul berapa?!Dah pukul 12 ni
Aku:tunggu orang lelaki keluar solat jumaat dulu , baru kita keluar.Dia?!
Dia:oooo , ayang kejap lagi
Aku:tapi macam kenyang lagi , sebab pagi tadi dah makan nasi lemak , lepas tu beli lebih tadi , bagi kawan-kawan makan.
Dia:ya ker?!sedap tak ygyg
Aku:klu kita punya 2 , sedap gila lah kan , comel-comel saja.
Dia:itu yang ayang nak sangat tu
Aku:sibuk jer nak !dah pergi solat sana.


#keepreading


16 comments:

  1. org tgh bercinta..semua indah belaka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa kan , org tgh bercinta memang indah , lagi indah yg memberi msg mcm tu adalah husband sendiri...best kan...ahaks

      Delete
  2. Replies
    1. best kan...sy dgr banyak kali pun masih best...ahaks

      Delete
  3. aziee...sweetnyer..azie PJJ eh?

    Bila di hati ada cinta...jarak tak pernah terasa jauh dan bukan satu bebanan kan...Ehh puteri pula yang lebih...haha.

    Semoga azie dan dia berkekalan bahagia sampai ke jannah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. PJJ tu x jugak , tak tau nak cakap mcm mana ,he3....mmg x terasa tapi rindu..haaaaa...lariii

      insya allah...amin :)

      Delete
    2. rindu itu harus ada....rindu tulah yang buat fefeling sampai layan lagu broken angel...hehehe :D

      Delete
    3. yee...harus ada eh...setiap lagu ada feeling nya yg berbeza...klu x tau nak ckp mcm mana , melalui lagu pun bole...harap faham maksud yg tersirat...cewah

      Delete
  4. Turut rasa merasa tempias auranya :)

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum.

    baru pertama kali ayie dengar lagu tu..boleh tahan kesyiok melodinya eh.. :)

    wahhh..kan main dlm hati azie ada taman nih..ahaks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam...lagi dasat kesyiokk terus...huhuhu
      dah lama dah ada taman...tunggu musim bunga pulak..lagi cntik taman tu rasanya...ahaks

      Delete
  6. Urmmm... Bestnye.. Rasa aura kasihdayang dlm kerinduan.. Sweet!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaks , kasih syg dlm kerinduan yee...okey...idea dtg ni ,tq...so sweet to me...he3

      Delete