Wednesday, June 6, 2012

KOPI


Bila hati bicara apa itu C.I.N.T.A?
 cinta lah seperti KOPI
"yang mana lebih sedap?"
"tentulah cinta yang masih panas.Aroma cinta lebih kuat dan menghangatkan , tapi klu di tambah dengan ais iaitu tangisan , tenggelamlah sikit aroma cintanya".Cewah !
Jadi yang mana pilihan cinta anda?

PAHIT - MANIS - HITAM - PUTIH
PAYAU - PEKAT - SEDAP - LIKAT - KELAT
MENGKHAYALKAN - PANAS - SEJUK - BERKRIM - HARUM
SEGAR - SEMERBAK 

Bagi aku cinta bagaikan CANDU
merasuk ke dalam setiap aliran darah
yang membuatkan seseorang itu selalu menginginkannya.

satu teguk.
dua teguk.
tiga teguk.


salam dari secangkir kopi kaw 0.




28 comments:

  1. Replies
    1. Kira betul lah cinta awk mcm kopi...:)

      Delete
  2. Nice entry ^_^
    Suka ayat2 di atas ni :)

    ReplyDelete
  3. Cinta macam kopi? Kopi itu pahit tahu? Heh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu , sebab dlm bercinta mesti ader pahit nya , kita paham...sebab tu ia nya mcm kopi...

      Delete
  4. perghhh kopi kalau dihidang time tengok euro 2012 mmg kaw..nak-nak pulak time spain lawan germany hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang kaw , nak-nak lagi klu germany menang pulak time tu...

      Jgn kecewa uncle , spain bole cuba lagi...weee

      Delete
  5. best ayat kat atas,..interesting! suka2..=]

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih , kita pun suka...ngeh..ngeh !

      Delete
  6. hurm...betul..cinta mmg bg org ketagih..tapi jangan terlampau menerima semua cinta yang dtg..t tersilap pilih lak!hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul lah tu , memang ketagih , takut kecewa pulak nanti...susah nak pulih dan tersalah pilih...alih2 kawen dengan mat salleh...eh?

      Delete
  7. fuyoo..ayat gempak..hehe..tp kopi puteh memang sodap...

    nota kaki: cinta ibarat caffeine..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cinta ibarat caffeine eh !okey memang gempak...kekeke

      Delete
  8. ayie merasa kopi che nah jer...hehe3 ↖(^▽^)↗....weehuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kopi che nah?azie tahu.... ↖(^▽^)↗....weehuu

      Delete
  9. kopi yang adakalanya buat orang sakit kepala kalau terlalu pekat...hikkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klu dah terlalu pekat memang bole sakit kepala...tapi x per kita buatkan kopi latte utk puteri , x pening...

      Delete
  10. kopi old town...hazelnut....sedap tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh , kopi hazelnut kegemaran kita , memang sedap

      Delete
  11. Saya pun suka kopi tapi kdg2 boleh pening kepala minumnye. Anyway, thanks for viewing my blog and leave comments. Salam kenal :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kira suka jugak lah kopi ya , most welcome and salam kenal juga...:)

      Delete
  12. Err...saya tak suka kopi. YukK! +_+

    ReplyDelete
    Replies
    1. err...tak suke x per , kita tak paksa...ahaks..

      Delete
  13. kopi susu sedaapp! he3..
    suka la dgn kata2 diatas.. cayalah azie.. ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kopi susu memang sedap ! ahaks
      terima kasih ,suke eh , nah kopi latte..kekeke

      Delete