Friday, November 9, 2012

DUBU-DUBU SEOUL FOOD @ Mid Valley


سم الله الرحمن الرحيم

Salam Blogger,

As you might guess from the name of this place "dubu" (tofu) they're specialize in tofu, this is a new Korean restaurant opened at Mid Valley. Dishes here are created using the best ingredients, and your food is cooked to order. Offering Korean Set meal and ala-carte meal.



Kedai dia selesa lah, and enjoy gila layan tv semua MV/MusicBank artis artis kpop, dah la siap pasang semua debut artis punya lagu, bigbang/suju/tvxq/ss501/etc seko seko / oppa gangnam style ;P


Aloe Vera Punch, RM4.90



Soon Dubu Jigae with Chicken, RM14.90

The soup was spicy and good, plenty of tender chicken pieces, silken smooth tofu, egg and vegetables. Also served with a bowl of healthy purple rice. Big portion! Well value for money.Apa lagi jom laaa makan !










Total paid, RM19.80



Bibimbap.
Okay, yang nie tewas dengan foodcourt Gardens and Midvalley but still nice lah..Ha...Ha..


Pajeon (ala ala cucur udang)
TIPTOP SEDAP. UDANG DIA BANYAK GILA! 
Cucur udang kita bolat2 tapi korea punya mcm lempeng sudah !

Memang sedap ! Nanti datang lagi... 




26 comments:

  1. healthy food...next time belanje puteri lak yer :P hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aha...memang healthy !semua nyer dari sayur...okey !bereh !ahaks

      Delete
  2. banyak bajet azie...sekali mkn berpuluh2 ringgit tu....tapi x per janji sedap....

    kena jugak jaga kesihatan. pantang mkn...(◕‿◕✿)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...bole tahan lah bajet dia...nak gi korea jauh !so azie makan kat sini jelah...

      alaa....pantang jalan mesti kene makan...memberi tenaga !sebab pantang tengok...hehehe

      Delete
  3. dekat ipoh susah nak cari tempat makan mcm ni :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekat ipoh x der eh !tak per nanti dtg key el singgah lah sini....azie bole bawak kan...ahaks

      Delete
  4. so healthy food kan? na nk kena try! ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aha...bagus utk kesihatan...harusss try !

      Delete
  5. Replies
    1. Sooo yummy !you should try it now !hahahaha

      Delete
  6. bibimbap.. skali bunyi mcm babap, hukk..

    ehh, msti awk lompat bintang kt situ kn ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...bole jer sebut mcm tu...confirm diaorg paham...

      laaa...mana awk tau nie...kantoi sudah !ahaks

      Delete
  7. hehehe ~~~ wah , enjoy nampak , hehehe , bibimbap , tiingin nak rase ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kekeke...enjoy saragae !nanti rasa eh !semua menu best !tapi yg kat atas nie yg paling top...

      Delete
  8. wahhh...namanya unik sikitlahkan?..nanti belanja KY makan ok hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Unik eh !belanja makan no problem!weeee...

      Delete
  9. Replies
    1. Yea !sangat menarik dan sedap...try laa...anda pasti x mau pulang...ke3

      Delete
  10. Tak Gemar cuba benda pelik pelik..nanti perut meragam .. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rugi lah awk...benda sedap...mana peliknya...cuba awk try dulu...klu tak bole bla jugak...okey mengalah...kekeke

      Delete
  11. Assalammualaikum.

    Azie..ri tu..hari tu..ada cakap nak belanja kita makan kat sini kan? kan? kan?

    Bila awk nak bawak kita zie? hahahahaha

    Kita suka cuba makanan2 baru..urmm..kebanyakkan rasa pedas ke zie? Tak pernah cuba lgi mam korean food. Semua total rm19.90 tu termasuk cucuq udg tu ea? Kira murah camni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam...ada ker azie ckp mcm tu...klu ada...jom sekarang kita gerak ada berani ?

      tak termasuk lah lana...klu masuk rege nyer udah lain....tapi bila campur darab semua...still lagi murah....boyaaaa !

      Delete
  12. selalu dengar lagu2 korea BIGBANG dan tgok drama2 korea...skrg dpt rasa menu korea laa pulak...woohaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas tu pergi korea pulak...wahhhh ! memang korea lah semua nya kan...dalam impian nie...ahaks :D

      Delete
  13. so , bibimbap tuh memang sedap la ??

    ReplyDelete
  14. sedap x makanan korea nie, kena tanye dulu, baru try makan, ahaks

    ReplyDelete