Monday, January 7, 2013

Setia Hujung Nyawa-Jatuh Hati kat Zain Hakimi


سم الله الرحمن الرحيم

Salam Blogger,

First time tengok citer nie kat tv , adaptasi dari novel tuu... saya dah jatuh cinta sama itu Zain Hakimi,dia buat hati wanita saya berbunga-bunga butang..kemain romantik lagi !namun sayang saya tak dapat tengok kat tv , jadi saya tonton online saja. Marathon dari pagi sampai lah ke malam.

 
Amar Asyraf buat rambut pacak..tergoda saya melihatnya...auw !auw !

Novel nie saya tak pernah baca lagi , mcm mana saya bole terlepas novel mcm nie..aishhh ! mungkin penulisnya saya tak berapa kenal jadi sukar untuk saya membelinya , namun niat di hati saya akan membelinya nanti...Zain Hakimi tunggu Azie Namico datanggg ! cewah...


Hari nie mencatat sejarah dalam tahun 2013 saya pulang keje awl semata-mata drama bersiri 28 episod nie..saya dah "meroyan" jangan siapa-siapa kacau...buruk padah nya..Mana tak nyer asyik dok senyum2 , serasa di awang-awangan...Ha...Ha...Ha...Latest episod sekarang ialah 9 epi..so masih tidak terlambat untuk mempersiapkan diri dengan bantal di tangan dan tong gas di sebelah..takut pengsan atau pitam dengan aksi2 comel dan kiut Zain Hakimi dengan Elsalina nie...FUhhh!Akan ku setia menunggu next episod hingga tamat..walaweh !

Lagu OST untuk drama ini dari Najwa Latiff - Adamu

25 comments:

  1. salam azie :)

    ooo..yg nyanyi lagu OST drama ni najwa latif ke..ayie ingatkan ainan tasneem...sedap lagunya berunsurkan ketuhanan...

    biasa2 jer ayie tgok muka hero drama tu...hensem lagi hero vanilla coklat...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam ayie...
      aha najwa latif...ermm...bole lah sedap...kekeke
      amboi !biasa2 jer ker...itu kawan azie tu masa sekolah...dasat !dah jadi perlakon...mcm nak follow jer...layak ker tak...hahahaha..

      Delete
  2. sy dah bca novel nie. mmg bez & tersimpul pengajaran yg kita akn dpt nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nurul iman...sedap eh !apa lagi nak gi beli lah...x leh jadi nie...tq iman..

      Delete
  3. aik..cmna puteri pun leh terlepas novel ni...takleh jadi ni. jom cari novel sama-sama. mereka very sweet couple :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa...puteri pun x baca lagi eh !kekeke...apa lagi puteri jom2...memang sweet like a sugar...ahaks

      Delete
  4. ramai yg meroyan tgk cte nii hehe.. tak terrtengok lg,. nk marathon gak lah nnt :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pun ramai yang meroyan , termasuk lah saya Mar Haini...kalau kat opis asyik2 tengok jam..bila lah bole balik nie...hahaha

      Delete
  5. salam azie
    Lawatan awal pagi ke tempat azie namico

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam TA,
      terima kasih singgah sini...singgah lagi ya...ahaks

      Delete
  6. KY belum pernah tenok lagi citer ni, rasanya KY pun dah terjatuh dengan novel tu, suka dnegan kata2 didepan, kena cari juga ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. KY tak tengok lagi eh ! jom marathon sama dengann azie, maksud KY terjatuh cinta atau terjatuh suka sama itu novel...best kan kata2 depan dia...harusss cari KY...ahaks

      Delete
  7. hai..salam kenal..salam follow..dari segmen blog JCB...jom follow me..

    http://mekjangok-inilahakuseadanya.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai mekjangok...salam kenal...jap ! nanti saya follo awk ya..okey i will follow you back , thanks a lot coz datang singgah sini...terharuu !

      Delete
  8. Replies
    1. Saya pun setuju, hehe, saya ni kalau tengok cite, suka tgk heroinnya.

      Delete
    2. haaaa...untung laaa jadi heroinnya....El memang comeyy !

      Delete
  9. Assalammualaikum.

    Hamboiiii azie.. ayat ni "Zain Hakimi tunggu Azie Namico datanggg ! " - tak menahan lana baca tawww, tergelak ak,hahahaha

    Lana tgk kejap2 je zie.. lana kalau tak tgk episod 1st tu full, next episodes nya pun jadi tak full le gamaknye,heh3

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam lana,
      hehehe...cewah ! eh...class ayat tu...kalau lah dia dengar confirm dia cakap..azie namico zain tungguuuu..

      oh !makna nyer ada jugak lah tengok kan..its okey..azie pulak bila dah start tengok yang 1st epi..makanya tidak keruan mahu menonton yang seterusnya....ini lah padah nya..

      Delete
  10. saya pon nak beli novel ni jugak la.
    tengok episod pertama je hari tu.
    memang best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli jgn nak beli cikgu , azie dah nak abis dah pun baca....memang terbaik ending nya...tak rugi membaca novel dia dengan menonton..cuma ada lah cikit berubahan ..tapi x ketara sangat..

      Delete
  11. CP nak carik novel la , pernah tertengok citer nih tapi macam tak minat nak tgk lagik , hehehe ~ dah bace novel baru tgk kowt nanti .. heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. cari lah CP best sangat..sebab adaptasi drama kan...kalau pernah tengok mesti nak baca novel diakan...hehehe :D

      Delete
  12. aiya, my ofis mate dengan duk sibuk download the series, arghhhhh... tak suka part sekarang niiii.. hehehe... sebenarnya tak follow pun just sebab terdengarkan.. duk recall balik cite ni sebab dah bertahun baca novel ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai...nak dekat abis dah...tapi lambat betul mereka nak berbaik...stress dok tunggu bila la nak berbaik nie....hehehe

      Delete