Thursday, February 27, 2014

Tous Les Jours WOLO Bukit Bintang

سم الله الرحمن الرحيم
Salam Blogger,

Assalamualaikum

Tous Les Jours (TLJ), disebut sebagai "Too-Lay-Joor" bermaksud "Setiap hari" adalah diilhamkan Bakeri Korea Perancis. Apabila saya mula-mula melangkah di dalam TLJ, pelayan wanita itu menyambut kami dengan "annyeonghasheyo"
Wahh !macam tu ya...okey2.

WOLO adalah hotel bahagian atas TLJ.

TLJ in Wolo Bukit Bintang is huge & comfy to have our meals, waiters are friendly but most of them not really understand what am I asking..he3
kene speaking korea atau pun Prancis...


*pay for your breads/pastries/cakes & beverages at the first floor. 
*if you want to order salads, soups or main courses, move to the second floor.
*they don't have the "occupied" board like levain, suggest you to walk around and look for your bread first.

second floor di mana kami lepak2 minum petang bersama mushroom soup with caramel latte frappe

Kebanyakkan menunya adalah daripada roti , kek dan coffee...Klu nak dating pun bole nie , sebab deconya indah dan suasananya cukup selesa.
Sesuai pasangan yang di lamun cinta...ahaks
I suap you ! You suap I...amboi !!

Feeling wonderful with color of kek and moroccan 

With its wide selection (over 70 types) of appealing buns and pastries served at a decent price, I'll definitely be back for more.. Next round let’s try out some of their freshly baked goodies, soboro anyone? ^^

tau tak dalam banyak2 menu , roti nie lah yang saya lupa nak makan...hailaaa....kene pergi balik lah nanti.

Get your number after paying at the counter & drinks will be served to the desk shortly :)

p/s-credit to camera sony z ultra with love :P


19 comments:

  1. assalamualaikum...azie s:)

    restoran ni patut bagi azie mkn free seminggu ke nih..sbb azie tolong promote kn kaw2 punya...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam ayie s:)
      Hahaha...untunglaaa dapat kkn free seminggu....x derlah promote pun...rasanya dalam pencarian , cafe nie baru jer open tahun lepas....jadi x salah azie promote..ahaks

      Delete
  2. wowww....rage nye azie berbaloi ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rage...ikut menu jugak cik puan....ada yg murah ada yg sederhana dan mahal..depent !! Ahaks....tapi okey lah sekali sekala....

      Delete
  3. wah nampak yummy la azie...next time kena singgah la..azie will belanja kan kan...kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang yummy puteri...mesti singgah okey !! azie will belanja..nop problem puteri...ke3

      Delete
  4. wahh, awk jumpa port dating baru, hikk..

    skrg awk pakai hset sony z ultra ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup ! port baik punya...dekat dengan shopping complex jadi senang nak jejalan atau window shopping...ahaks

      ehh ! x lah....hset sony nie someone punya...weeee

      Delete
  5. Replies
    1. ehhh ! x lah...harga nya sama mcm starbuck...=)

      Delete
  6. Macam best je..got to try once be there..thanks Azie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup ! nice try RDZ Z...most welcome...ahaks

      Delete
  7. nampak menarik tempat tu.. entah bila boleh pergi ke sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang menarik mizz aiza...bila2 pun bole...weee

      Delete
  8. Tak pernah sampai pun...menarik juga tempatnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun baru jer sampai ! sebab kawan2 opis pernah pergi ke sana , jadi saya nak try...very nice place..

      Delete
  9. ermm.. nampak macam kat luar negara.. harga dia.. harga dia mahal tak? *check wallet*

    ReplyDelete
    Replies
    1. that why ! this place very awesome...ahaks...harga dia like starbuck...ikut menu , ada yang mahal ada yang sedang dan murah...coz all the some menu is roti...ahaks

      Delete
  10. Berbelit gak lidah ni nak sebut..hehe..

    ReplyDelete