Sunday, March 10, 2013

Hilangkan Blackhead And Whitehead


سم الله الرحمن الرحيم

Salam Blogger,

Assalamualaikum

Entry Kecantikan kali nie, saya nak berkongsi serba sedikit bagaimana untuk menghilangkan blackhead dan whitehead di wajah supaya nampak lebih bersih , putih , gebu dan "JAMBU" hahaha..
Jom check it out !



telur ayam biasa yang ada di pasaran.


after that kita lubangkan sedikit telur itu untuk dapatkan putih telur.


sediakan kapas muka , kemudian celup dalam putih telur tadi dan tampal di bahagian muka.

Sudah abis letak di keseluruhan muka , biarkan ia kering sekeringnya , time menunggu kering bole lah anda melayari internet sebentar atau pun tido.Masa itu anda akan dapat rasa kan ketegangan di wajah anda mula beroperasi.

Bila ia nya betul2 kering anda bole lah membuka kapas di wajah dengan perlahan-lahan , mungkin anda akan rasa sedikit sakit tapi tak lah teruk mana pun..hehe..kemudian kita lihat !

TARaaaaa...


Nampak tak apa yang saya nampak !semua nya tertanggal , x payah picit atau mengguna product utk menghilangkan nya , dengan cara ini ia sangat mudah dan berkesan. 
Tak kira lady or gentleman..semua bole...
Must Try ! High Recommendation guy !

Photo: Kami amat berharga
Bukan utk dipersia..cewah !



28 comments:

  1. Jimat betul ni! =D Thanks 4 da tips!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat jimat anis !nanti try eh !ahaks

      Delete
  2. selalunya putih telur tu kakak buat mask jer... he hehe...but thanks for sharing technique tampal kapas ni... ada betul jugak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. most welcome !yg nie version lain sikit...kita guna kapas...mudah jer...

      Delete
  3. salam azie :)

    sapa cuba nanti licin macam muka azie...weeeehu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam..
      hahaha....mungkin..bole try !lebih dari tu kot...ahaks

      Delete
  4. betul tu.im pun dh pernah try.best bil dlm proses mers ketegngn muk.hikhik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...syiok kan...tegang pastu muka konon2 cerah lah time tu...klu pakai ari2 mau gebu..ahaks

      Delete
  5. puteri selalu juga buat camni, kalau rajin dalam seminggu sekali ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. serius !patut lah cantik...hehehe...

      Delete
  6. Wah..pernah buat tapi tak tahan bau putih telur la..hehehehe..anyway cara ni mmg berkesan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diana jgn pakai telur kg...pakai yg bandar punya...confirm okey...hehehe

      Delete
  7. jimat duit ni...heee nanti nak cuba

    ReplyDelete
    Replies
    1. KY sangat jimat !okey nanti cuba eh....confirm awesome....weee

      Delete
  8. whoahhh, berkesan ehhh ? tengsssss info :D boleh cube ^^

    ReplyDelete
  9. ta nak tes leh..nanti kalau bjaya.ta postkan dlm blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole2...cuba try test !insya allah...berjaya..weee !

      Delete
  10. harus ditest ni.. yeay. thanks for the info cik azie!

    ReplyDelete
  11. wahh, highly recommendation lagi tu ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...yelah ! sudah berjaya pada azie lah caliph ! ingat kan x menjadi...rupa2nya its working ! ahaks

      Delete
  12. Rasa nak tergelak je azie, taktau knapa, hahaha

    Dah buat dah..tpi sebab tak kuasa tngu lama, belum kering dah cabut dah kapas muka tu,hahaha.

    Last2, lana sapu je terus ptih telur kt muka. Pas dah basuh, lana sapu plak kuning telur.. haritu tgk video kt u-tube, kning telur tuk lembapan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaa asal nak tergelak pulak !

      hehehe ! alahai tak kuasa tunggu lama eh ! bukannya pergi mana nak tunggu2...dok umah tunggu sampai kering , settle lana.
      nie confirm rimas ada "binatang" melekat kat muka...tu yg x leh tunggu lama nie...

      ok jugak tu ! kalau nak yang terbaik kene sabar ! ahaks...nanti cuba lagi...

      Delete
  13. Replies
    1. most welcome lahahmad ! thanks to visit here...weee

      Delete
  14. geramnya tengok whiteheads tu kan kak . era salu buat tapi kejap tanggal da, tngan xmo diam2 hehe

    ReplyDelete