Wednesday, November 16, 2011

Badai Semalam


Mazni anak seorang pembantu rumah membesar bersama ibunya yang tua dan uzur di sebuah banglo milik Encik Haris dan Puan Rohana. Mazni membesar di dalam rumah tersebut dengan penuh kesederhanaan kerana menyedari diri dan ibunya hanya menumpang berteduh di situ.


  Walaupun majikan ibunya amat berbesar hati membenarkan mereka tinggal disitu, tetapi pandangan jiran tetangga amat buruk dan negatif terhadap mereka. Mereka berasa irihati dan cemburu dengan kecantikan dan kebijaksanaan Mazni apatah lagi apabila Karim, anak Encik Haris dan Puan Rohana mula jatuh hati kepada gadis tersebut. Pada mulanya Mazni hanya menganggap Karim sebagai abangnya sahaja.


  Dari perasaan kasih jatuh kepada cinta. Karim berjaya menambat hati Mazni untuk bercinta dengannya. Walaupun Mazni tahu latar belakang Karim yang suka berfoya-foya dan tidak mempunyai komitmen dalam menjalinkan hubungan, telah mula berubah laku selepas di timpa musibah kemalangan yang berjaya menginsafkan dirinya. Layanan mesra oleh Mazni membuatkan Karim beria ingin memperisterikan Mazni. Walau banyak tentangan dan fitnah yang dilemparkan, tetapi Karim nekad memperisterikan Mazni. Puan Rohana, ibu Karim tidak bersetuju jika anaknya ingin menyunting Mazni, anak bekas orang gaji mereka. Malu kerana orang luar mula memperkatakan maruah keluarga nanti.


  Mazni sedar akan dirinya itu yang tidak mempunyai apa-apa. Dia nekad untuk berkahwin dengan Karim lantaran kasihnya mula bersemi pada lelaki itu. Walaupun Mazni diminati oleh Zaki, tetapi hatinya terlebih dahulu diserahkan kepada Karim. Ibu Mazni amat kecewa apabila mendengar tohmahan dan fitnah tentang Mazni yang berkelakuan tidak senonoh itu. Di saat Mazni memerlukan sokongan, ibunya meninggal dunia. Tinggallah Mazni berdua dengan Karim sebagai suami isteri.


  Dalam pada masa yang sama Mazni menyambung pelajaran di sebelah malam. Hari berganti hari, terlalu banyak dugaan yang mendatang. Mazni terpaksa membahagikan masa dengan pelajarannya. Sedikit sebanyak, Mazni terpaksa mengenepikan kehendak Karim. Mazni berasa kecewa dengan sikap Karim yang mula berubah laku selepas mendirikan rumahtangga. Karim kembali dengan perangai lamanya yang suka berfoya-foya kerana merasakan Mazni telah mengabaikannya dan sibuk dengan buku-bukunya. Apakah kesudahan hidup Mazni? Berjayakah Mazni mencapai cita-citanya? Zaki yang tidak pernah jemu-jemu menagih kasih pada Mazni masih belum berputus harap. Siapakah yang setia di sisinya?
 
Pelakon:Erra Fazira
             Aaron Aziz
             Fizz Fairuz
 
Tenaga Produksi :Pengarah : Khairunazwan Rodzi
Pengarah Artistik : Irwan Ismadi Shahrim
 
Tiket :RM30, RM50, RM70, RM100, RM150, RM300
 
Tempahan/Pembelian Online:www.ticket2u.biz
Hotline : 03-4147 8600
 
Maklumat Lanjut:
Box Office,
Istana Budaya,
Jalan Tun Razak,
50694 Kuala Lumpur.
Tel : 03-40265558


azie dah pun book n beli ticket nie awal tahun nie..bulan mac lalu...dasatkan
so minggu nie dapat lah melihat Seth Tan dengan lebih dekat lagi
wahh!!!

 

4 comments:

 1. wahhh...azie nak pergi tgok teater badai semalam laa..tak mau ajak ayie sekali ke azie?ermmm...hahaha

  ayie sebenarnya tak pernah lagi tgok mana2 teater pun...kesian kan?

  ReplyDelete
 2. ayie jom jom...bukan selalu teater best2 mcm nie..rugi x pergi hahaha

  per nak kesian kan...nanti ader rezeki leh jer tengok...x pun wat jer teater sendiri...

  ReplyDelete
 3. buat teater sendiri..berjudul...tarabas menunggang kuda bersama fantaghiro....okey ke azie...? hahaha

  ReplyDelete
 4. hahahaha...confirm ker nak tajuk tu...mcm x ramai yg nak dtg tengok jer...

  ReplyDelete