Saturday, June 29, 2013

Sesi Bertemu Novelis Melur Jelita

سم الله الرحمن الرحيم

Salam Blogger,

Assalamualaikum

Dengan kasih syg allah...tiada yg mustahil...Dia Azie Namico !

Usha FB kak Melur Jelita ternampak status special appearence (penampilan istimewa) di MATRADE Exhibition & Convention Centre...omg ! omg ! beliau akan berada di sana pada hari Jumaat dan Sabtu untuk sesi bertemu pembaca dan tanda tangan.

Saya panas badan...sebab terlalu teruja ingin ke sana ! tapi bagaimana...ini tempat baru dan bangunannya mungkin baru ! oh ! papa...saya terus comment  status kak melur jelita 


Siap-siap pergi kerja sambil bernyanyi lagu Bedroom Sanctuary.Motif !nak ambil mood jumpa kak melur jelita lah..mana tau terjumpa dengan Firman aka abg pedas !so hot !ahaks

Jam 11.59 am...
nampak tak permainan saya kat situ ! belum pukul 12 tepat saya dah gigil kaki nak gerak ! Saya ajak pulak sekufu saya kak zaini...semua akak..tak der adik ! sebab saya lah adik paling muda gitu ! wawawa...

Sampai di PWTC abg shuttle dah menanti kami dengan lambaian dan senyuman yang paling hot ! Nasib baik kami tak rentung..he3
Jemput naik Diva-diva sekalian...ermm ! syiokkk !

Tiba di sana hati dah berdegup kencang...rasa jantung nak terkeluar ! dup dap dup dap..macam nak jumpa kekasih hati ! alahi ! nervous.Saya bawa novel yang telah saya beli untuk di tanda tangan oleh kak melur jelita sahaja.

Semakin hampir !

Dekat...

Saya- "Kak Melur saya Azie Namico"
Kak Melur - "Azieeeeee...ya allah akhirnya datang jugak awk ya ! kurussss nya awk azie ! dalam FB nampak mcm berisi....

Kak Melur Jelita peluk cium saya pipi kiri kanan mcm dah lama tak jumpa , pada hal first time jumpa.Saya tergamam...wow ! kak melur ingat saya..usha FB saya...tau rupa saya...kenal saya...terharu !!!saya nagis dalam hati...sob !sob !Kak Melur Jelita memang lanun ! buat saya menagis.


senyum sokmo eh !

Saya beri novel untuk ditanda tangani , sambil menanda dia bisik di telinga saya , "Azie jangan balik lagi..ada surprise untuk awk..hehehe"
"Kak Melur saya tunggu ", 2 buah novel selamat di tanda tangan siap ada penanda buku rerama dan cakcibor.Saya bahagia !

Ramai divas yang menghadirkan diri untuk beramah mesra kak melur jelita bersama kru Nasi Lemak Kopi O'.Saya turun ke bawah untuk memberi peluang kepada diva-diva yang lain untuk memiliki tanda tangan.

Tiba-tiba....

Kak Melur Jelita "Azie ! mana azie , jgn lari..Sini ! nak bercakap pasal ILUS dan MyPI tak dekat Nasi Lemak Kopi O'.
"Tak nak kak Melur...saya malu masuk TV ! bagi divas yang lain...*muka cuak !
Sib baik..fuh !! saya selamat...

Saya duduk bersantai-santai sambil menunggu kak zaini punya giliran.Tak di sangka saya di hidangkan dengan Pavlova Cake yang sangat awesome ! sedap.Kek nie di bawa makan kerana ada di cerita kan di dalam novel Kak Melur Jelita.Yahooo ! makan sambil rindukan Firman.


Pavlova..Nama sejenis desert yang dinamakan sempena jaguh ballerina dari Rusia.

Demi waktu , di bawah langit-Mu, ku akui nikmat-MU

Sekian....
Turut terlibat Melanun : -

Firman
Iris Nur
Melur Jelita
Azie Namico
Zaini Mamat
Firza Natasya Mat Isa

Disokong oleh:-

Awak Suka Saya Tak?
I Love You, Stupid?
My Precious Iris


24 comments:

  1. assalamualaikum...azie :)

    hebat dan meriah nya hidup azie semalam kan?

    fuhhh..bahagia sampai ke mlm laa kan? hehe..

    dapat jumpa dgn novelis tgh meletop skrg..melur jelita kemudian jadi pembaca yg rapat dgn dia pulak tu..bukan semua org dpt peluang mcm tu..

    klu azie terima pelawaan dia utk muncul di tv9 tu pun okey jugak kn...peluang sekali dlm seumur hidup kot tu..weeeeeee

    p/s : pavlova..sedap nama mkn tu agak2 rasanya pun sedap kn.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Ayie :D
      hahaha...meriah lah jugak...tapi azie kejar masa , kalau waktu cuti memang hebat dan bahagia ayie...nak buat mcm mana tuntutan keje perlu di utamakan...ahaks

      ermm...Dia memang best ayie ! bila berada di depan mata kelu lidah ! rasa nak lari...adakah ini penulis novel yang azie baca..wawawa....nervous !

      p/s: sedap sangat ! terasa sampai sekarang...kikiki

      Delete
  2. x abis2 dgn abg hot & spicy, haha..

    *tu dia novel.. so tebal mcm kamus ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...x akan abis punya caliph kalau dapat bercinta dengan kisah cinta firman dan iris..hari2 ceria...ahaks

      *tebal tapi azie tak puas membaca nya...mcm mana tu...kikiki

      Delete
    2. wahh, klau cmtu nti awk sambung baca kamus oxford laa ^___^

      Delete
  3. Waaa seronoknyaaaa Azie! ^^ saya tak sempat lagi nak beli. Hari tu usha2 novel kak Melur Jelita ni. Tiga2 ada. Nanti saya nak beli tiga2 sekaligus. Nampak tak betapa tamaknya saya kat situ. Ahaks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..Aida ! beli jangan tak beli..nanti bole sama2 bercinta dengan cinta firman and iris..meroyan pun bole !....itu bukan tamak..itu lanun namanya ! sebab sekali gus nak beli dan baca...bagus2..hahaha

      Delete
  4. isk...sisk..seronoknya adik akak...bila pulalah giliran cik akak nie..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. uitttt ! kak Nao Mei bole..join club azie the diva pembunuh senyap lelaki...ada bran?ahaks

      Delete
  5. Salam.

    Lana jelesssssss,hahahahha

    Macam retis la azie skrg,hahahaha, kompem tak lena tido 7 hari 10 malam kan zie,kan kan,hahaha

    Ala, knapa azie takmo ikot kak melur masuk NLKO, mrasa masuk tv, aiseh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Lana :D
      Tak mungkin lana jeles...hehehe...sebab azie dah jeles dulu..kikiki

      itu tak mungkin x bole tido , sejak bertemu melur jelita nie , tido pun lena mcm baby tau...bangun lelaju jer sebab sudah jatuh cinta...hahahaha

      eeeiii ! x mungkin lana...kita segan ok !nonono...

      Delete
  6. salam azie....

    wahhh...pengalaman yg best dlm hidup azie lah ni ye...itu ke wajah kak Melur Jelita tu....?agak sweet juga orangnya ye....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kak Wirda :D

      memang pun kak...pengalaman yang terindah yang sukar di lupakan malah makin gila di buatnya...tak puas mcm nie jer...nak lebih...hahaha

      aha...sweet sgt !ahaks

      Delete
  7. Replies
    1. Wsalam Bunda,

      memang sedap ! sedap sangat...nak2 lagi ia nya free..lagi lah sedap..kekeke

      Delete
  8. bestnyer dapat jumpa kak melur jelita..mesti mula-mula tu berdebar macam nak jumpa bakal mak mertua kan...kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. uittt ! puteri kasih memang best , dia banyak cakap...itu lah yg paling best..hehehe

      mcm mak mertua eh ! dasat dah tu...apa pun terbaik !

      Delete
  9. ishhh tebal bebenor novelnya...okela kan dpt jumpa novelis kesayangan hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...tebal tu lah best xila , kita x puas baca tau..sebab cepat sangat abis...

      itu lah ! alhamdulillah akhirnya...impian menjadi kenyataan...cewah !

      Delete
  10. pastinya saat2 manis yg x dpt azie lupakan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya TA saat2 manis yg sukar di lupakan...

      Delete
  11. Bertuahnya dapat jumpa penulis yang kita suka baca novelnya kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul2..rasa mcm x percaya pun ada..tapi dah minat..apa pun suke......
      thanks singgah sini tetamu istimewa..weee

      Delete
  12. as salam ...dan salam perkenalan akak ,,,

    wahh...kite tumpang rsa best dan suker akak sbb berpeluang jumpa dan dpt peluk cium akak Melur Jelita yg diva + meletopsss ,,hahahha

    **jeles..sbb kita tak berpeluang lagi jmpa kak MJ dpn mata:::

    ReplyDelete